Врахувавши лист від депутата міської ради, в якому піддавалась сумніву  безпечність обладнання дитячиих ігрових майданчиків, встановлених  на території кількох черкаських СУБів, територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Черкаській області проведено відповідну перевірку.Як з’ясувалося, одне з підприємств Черкас в рамках партнерської угоди бізнесу і влади й справді встановлює в місті дитячі ігрові майданчики власного виробництва. На перший погляд за таку турботу можна лише подякувати, та, нажаль, свідомо, чи ні, але при монтажі обладнання було допущено низку технічних порушень.

В результаті підприємством були порушені вимоги Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки, а саме: на момент перевірки не надано технічні умови на виготовлення, узгоджені з органом нагляду за охороною праці; не узгоджено програму і методику приймальних випробувань обладнання дитячих ігрових майданчиків.

Біше того, в проектній документації під час розрахунків міцності конструкції помилково вибрані значення номінальних навантажень; не витримано відстань між елементами підвішування в місцях кріплення шарнірів для забезпечення стійкості сидінь гойдалок, а на самій гойдалці використано жорсткі елементи кріплення.

Як повідомляють у прес-службі управління, усі ці та інші порушення підпадають під конкретні пункти зазначених Правил, тож про упередженість сторони, що здійснювала перевірку не йдеться.

За результатами перевірки тимчасово зупинено виробництво чотирьох гойдалок, до адміністративної відповідальності притягнуто одну посадову особу.

Залишається лише сподіватися, що у подальшому бажання робити хорошу справу, виробничники будуть узгоджувати з вимогами безпеки. Інакше такою її навряд чи можна вважати.

 

 

 

Від admin

Коментарі закриті.