Верховна Рада проголосувала за законопроект від регіоналів Віталія Хомутинника, Андрія Пінчука, Василя Горбаля і Олега Царьова про збільшення митних зборів на більш ніж сто груп товарів з 1 січня 2013 року.

Це може призвести до подорожчання даної імпортної продукції, повідомляє “Укрбізнес”. Так, згідно з документом, підвищення мит торкнеться таких видів товарів, як мінеральні продукти, продукти органічної і неорганічної хімії (побутова хімія та ін), вироби з гуми і пробки (автомобільні шини), будівельні матеріали, продукція металургії та машинобудування (двигуни, легкові автомобілі, мотоцикли, мопеди, велосипеди та ін.). Також документ торкнеться побутової техніки, телевізорів, комп’ютерів та інших популярних товарів. На думку депутатів, уже в наступному році нові мита зможуть залучити до бюджету додаткові 500 млн грн.

Нагадаємо, раніше Україна розіслала країнам-членам СОТ повідомлення про те, що готова підняти ввізні мита на 350 видів товарів. Найбільш впливові члени СОТ називали дії України шокуючими, зокрема, США висловили серйозну стурбованість з приводу даного рішення української влади. Втім, зміни торкнулися тільки сотні, але найбільш ключових груп товарів.

Від admin

Коментарі закриті.