Міська влада Черкас цього року капітально ремонтує понад 23 км доріг у Черкасах. Загалом цього року на реконструкцію вулиць передбачили 125 мільйонів гривень, повідомляють у прес-службі міськвиконкому. Близько 40% з цих коштів уже профінансовані. Найбільше – 60 млн. грн. – це кошти, отримані від випуску муніципальних облігацій. Решта – це субвенція із державного бюджету (8 млн. грн.) і кошти з бюджету розвитку міста (56,6 млн. грн.).
Загалом планують відфрезерувати і укласти нижній шар асфальту на площі понад 277 тис. м кв. доріг. На сьогодні відфрезеровано 190 тис. м кв. вулиць, а нижній вирівнюючий шар поклали на 186 тис. м кв. Залишились невідфрезерованими поки що незначні ділянки по кількох вулицях, а також примикання на перехрестях.
Загалом були проведені роботи на вул. Хрещатик, Благовісна, частково Енгельса, Котовського та Ільїна, а також на вул. Смілянській та просп. Хіміків.
За планами комунальників підняти 609 люків і решіток зливової каналізації. Уже виконано близько 30%. Також у планах – підняття 11805 погонних метрів бордюрів.
Нині тривають роботи з укладання ЩМА. Минулими вихідними щебенево-мастиковий асфальтобетон постелили на відрізку в 1,5 км по проспекту Хіміків. Днями планують ЩМА укладати по вул. Хрещатик.
Крім того, за ці ж кошти планується провести реконструкцію вул. Козацької та Одеської, а також покрити верхнім шаром ЩМА ділянку вул. Гагаріна (між Замковим узвозом і вул. Жужоми).

 

Від admin

Коментарі закриті.