Фахівці Держфінінспекції в Черкаській області під час ревізії виконання бюджету Уманського району виявили порушень на суму понад 2 млн грн. Порушення виявлені як в частині фінансово-господарської діяльності установ, що фінансуються із місцевих бюджетів, так і під час формування та виконання бюджету. Контрольний захід охопив період з 01.01.2008 по 29.02.2012.

Як повідомила прес-служба Держфінінспекції в Черкаській області, однією з причин фінансових негараздів району є недостатнє врахування можливостей наповнення дохідної частини місцевих бюджетів. Залишаються невикористаними резерви з наповнення місцевих бюджетів за рахунок передачі в оренду земель, що перебувають в адміністративних межах району. Так, протягом ревізійного періоду місцеві бюджети втратили понад 1 млн грн від неповної передачі в оренду земель. Окрім того, ще 600 тис.грн втрачено через нарахування орендної плати за землю за заниженими ставками та використання земель безоплатно.

Встановили ревізори також факти зайвого затвердження та виділення бюджетних коштів розпорядникам на загальну суму 818 тис. гривень. Значну кількість порушень допущено при розрахунках за виконані ремонтні роботи та отримані послуги, а також при нарахуванні заробітної плати.

Про результати ревізій поінформовано правоохоронні органи.

Від admin

Коментарі закриті.