Слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області закінчено розслідування та направлено до суду кримінальну справу, порушену за матеріалами УБОЗ УМВС, стосовно учасників організованої групи з міжнародними та міжрегіональними зв’язкам (злочини вчинені у бюджетній сфері), які шахрайським шляхом отримували кошти Пенсійного фонду.

В управлінні МВС України в Черкаській області повідомляють, що до складу групи входило троє осіб, які завідомо підробивши документи, отримували пенсію за декількома пенсійними посвідченнями в різних регіонах країни. Усі документи були оформленні на одну особу, але в них значилися різні прізвища та різні місця проживання. Чітко злагоджена злочинна група діяла на території України вже не один рік.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар, оперативники УБОЗу з’ясували, що організатором злочинної групи був раніше судимий 60-річний житель Чернiгiвської областi, який сам призначав собі і своїм помічникам-«пенсіонерам» пенсію. Псевдопенсіонер розробив злочину схему, яка давала можливість отримувати шахрайським шляхом державних коштів з Пенсійного фонду України та залучив до своєї незаконної діяльності ще двох осіб – людей пенсійного віку. За допомогою підроблених печаток, штампів та бланків, було виготовлено велику кількість фальшивих документів, за якими зловмисники оформляли пластикові картки, і через карткові рахунки отримували пенсії. За два роки учасники організованої групи шахрайським шляхом заволоділи коштами Пенсійного фонду України на загальну суму близько 470 тис.грн.

За місцем проживання зловмисників оперативники виявили та вилучили підроблені штампи та печатки, 2 підроблені паспорти громадян України, 15 підроблених тимчасових довідок на постійне місце проживання, 25 трудових книжок та інші речові докази.

Всі члени злочинної групи затримані працівниками УБОЗу у листопаді 2011 року і наразі утримуються під вартою.

Від admin

Коментарі закриті.