Через низький рівень фінансування Черкаський протезно-ортопедичний цех Київського казенного експериментального протезного-ортопедичного підприємства зменшив обсяги виготовленої ортопедичної продукції. Якщо три роки назад в цеху виготовляли лише індивідуального взуття до 250 пар на місяць, то нині ця цифра вдвічі менша – 120 пар.

– Раніше за замовленнями виїжджали навіть у районні центри, – згадує лікар-ортопед-травматолог Черкаського протезно-ортопедичного цеху Григорій Гриценко. – Там приймав замовлення у хворих, які потребують протезування. Але сьогодні цех не може забезпечити ортопедичними виробами усіх, кому це необхідно…

Минулого року ортопедичними виробами цеху забезпечено 60% мешканців від потреби.

Уже третій рік як Черкаський протезно-ортопедичний цех переведено на триденний графік роботи. Нині підприємством фактично обслуговуються лише мешканці Черкас. Та й серед черкаських пацієнтів є такі, хто через відсутність комплектуючих змушений чекати на виконання замовлення по 2-3 місяці. Адже лише на початку травня промислове об’єднання «Укрпротез» почало брати на оплату реєстри за минулорічний грудень та січень 2012 року.

– Нещодавно відвідав семінар у Львові, де нам повідомили, що на потреби ортопедично-протезних підприємств державою виділено кошти, за рахунок яких до жовтня цього року зможемо забезпечити всіх, кому необхідна протезно-ортопедична продукція, – розповідає Григорій Гриценко.

 Та чи будуть працівники цеху забезпечені роботою, як у попередні роки, і чи зможуть перейти на повний робочий тиждень питання риторичне. Адже Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів» передбачено, що інваліди забезпечуватимуться двома парами ортопедичного взуття на два роки. Тоді як до цього часу за державний кошт інваліди забезпечувались двома парами ортопедичного взуття на рік.

Від admin

Коментарі закриті.