Налагодити виробництво паливних брикетів із тирси у Жашківському районі вирішив молодий підприємець Ігор Скиба, повідомляє сайт «Жашків» http://zhashkiv.info.

Шукаючи справу, яка мала б перспективу та була потрібною, він звернув увагу на те, що нині актуальним є застосування альтернативних видів палива.

Ігор Володимирович побував на підприємствах, де налагоджено виробництво пресованої продукції, порадився з фахівцями і вирішив ризикнути. Обираючи обладнання, зупинившись на екструдері вітчизняного виробництва.

– На Заході давно використовують альтернативні технології,– говорить Ігор Скиба. – Це обрізки дерев, кущів, тирса і навіть буряковий жом. Усе це подрібнюють, підсушують, пресують і отримують екологічно чисте паливо. Я вирішив іти у ногу з часом і спробувати випуск паливних брикетів з тирси, сировиною для них є відходи паркетного виробництва. Працюємо з постачальниками, котрі обробляють ясен та дуб. За тепловіддачею один брикет замінює оберемок дров, а ціна значно нижча. Паливні брикети швидко розпалюються, довго горять, не димлять, виробляються без хімічних добавок, склеювання йде за рахунок природної речовини лігніну, що міститься у біомасі рослин. Під час пресування, виробничий цех наповнюється приємним ароматом.

За словами молодого підприємця, перші замовники восени вже будуть, адже серед людей швидко поширюються хороші новини. Тим паче, що продукцію можна використовувати для грубок, печей, навіть на фермах, у теплицях та у саунах, де є котельні, що працюють на твердому паливі. А ціна попередньо становитиме близько 1300 гривень за тону, тож є надія, що справа стане успішною і потрібною людям.

Від admin

Коментарі закриті.