Якщо хтось думає, що у Черкасах міражів немає, то глибоко помиляється. Далеко ходити не треба. У самісінькому центрі міста по вул.Леніна,2 це явище проявляється ось уже майже два тижні. Відтоді, як власники піцерії «Браво», незважаючи на прохання мера міста Сергія Одарича та на припис Державної архітектурно-будівельною інспекцієї у Черкаській області від 19.04.2012 року з вимогою тимчасово зупинити виконання будівельних робіт для оформлення необхідних документів, продовжують будівництво скандального кафе.

Вчора, 3.05.2012 року, прибудова почала розростатись не лише угору, але й в ширину. При цьому власник будівництва В’ячеслав Овчаренко – керівник ТОВ «Україна-Центр» разом зі своїм батьком, депутатом обласної влади, Миколою Овчаренком завзято закликають не вірити очам своїм, що зводяться стіни. І, ба, в Черкасах всі чиновники враз перестали бачити, що діється на розі вулиць Леніна–Хрещатик.

Жодна інстанція, куди звертались мешканці будинків не бачить, що будівництво ведеться, що закриваються вікна прилеглих будинків, що стіни у квартирах мешканців будинку по Леніна, 2 дають тріщини. Не бачать і не чують голосу маленької громади міста, співвласників багатоповерхівок, які виступають проти прибудови кафе.

Затьмарило всім – і міській прокуратурі, і представникам технічного нагляду, і міському архітектору, і депутатам міської ради, і навіть меру міста, який ще 26 квітна на офіційному сайті Черкаського міськвиконкому оголосив, що «міський голова Черкас Сергій Одарич на боці мешканців будинку по вулиці Леніна, 2 та Хрещатик, 263, котрі вимагають комфортного проживання». Не вірте очам своїм, тобто написаному на сайті.

Учора Сергій Одарич уже втретє у своєму кабінеті зустрівся з представниками ініціативної групи мешканців вищеназваних будинків та власниками будівництва. Ніякі аргументи мешканців так і не змогли переконати мера міста, що будівництво кафе потрібно зупинити. Щоправда, Сергій Одарич прагне виглядіти в очах громади таким собі миротворцем, який нібито намагається залагодити конфлікт. Та не вірте вухам своїм. Бо з’ясування усіх обставин будівництва, будь-які пошуки відповідей на десятки поставлених мешканцями запитань зводиться до формальних відмовок. Натомість позиції власників будівництва міцнішають. Судіть самі. Якщо ще того ж 26 квітня мер міста запевняв, що цитую: «Я сумніваюсь, що проектант зможе знайти місця під паркінг – максимум одне-два. А бракує 8-10. Доведеться змінювати проект і зменшувати площу добудови». То уже вчора мер не заперечував проти пропозицій власників піцерії «Браво» розмістити парковку на сім машин по вул.Фрунзе. А на зауваження мешканців, що то прибудинкова територія, яку оплачують власники квартир по вул.Леніна,2, неоднозначно повідомив, що то територія міста.

– Все. Завтра зранку будемо будувати, – при всіх заявив Микола Овчаренко нібито підсумовуючи зустріч.

Наступного четверга Сергій Одарич пообіцяв знову завітати у двір, де ведеться будівництво кафе. Напевно перевірити, що все йде за планом.

Від admin

Коментарі закриті.