У цьому році продовжуються роботи із нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Черкащини. За інформацією Головного управління Держкомзему в Черкаській області, вона використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при зміні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництв. А також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.
Головним управлінням Держкомзему в Черкаській області цьогоріч передбачено таким чином оцінити землі 153 населених пунктів, у 141 з яких закінчується термін дії, а в 12 – вирішили провести її достроково.
Вартість робіт орієнтовно становить 1525 тис. грн. На зазначені роботи органи місцевого самоврядування передбачили кошти в сумі 520,5 тис. грн., у тому числі 98,8 тис. грн. за рахунок коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв.
Державним підприємством «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» вже укладено договори на проведення нормативної грошової оцінки в 38 населених пунктах на суму 438,5 тис. грн. На кінець березня технічна документація в 7 населених пунктах виготовлена та передана замовникам на затвердження.
Слід зауважити, що минулого року нормативна грошова оцінка земель вперше була проведена в 854 населених пунктах Черкащини, загальною площею трохи більше 283 тисяч гектарів.
Водночас, передбачено наступного року виконати повторно нормативну грошову оцінку ще в 148 населених пунктах області.

Від admin

Коментарі закриті.