Будівництвом нових шляхів долатимуть лісове бездоріжжя у Звенигородському лісгоспі. 4,5 кілометри лісових доріг тут планують збудувати уже цьогоріч. Як повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, наразі в лісгоспі займаються обґрунтуванням та виготовленням проектної документації, а також вивчають умови та пропозиції дорожних тендерів.

– Нове транспортне сполучення з’явиться на стратегічно важливих ділянках та покращить лісову інфраструктуру двох лісництв, – розповідає директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко. – Півтора кілометри доріг прокладуть у Пехівському та ще 3 км. – у Шполянському лісництві.

За словами лісівників, у весняно-осінній період ґрунтові дороги стають просто непроїзними. Зважаючи на специфіку глинистих ґрунтів, на реконструкцію таких шляхів та їх відновлення витрачається багато часу. Тому поява нових доріг з твердим покриттям тут є дуже доцільною.
Будівельні роботи проводитимуть за власний кошт. Аби зменшити автотранспортні витрати, за словами керівника підприємства, залучатимуть і власну техніку – гусеничний Т-170 та грейдер.
І хоча будівництво лісових доріг на сьогодні є фінансово затратним для будь-якого підприємства, Анатолій Проценко переконаний, що вклад у лісові дороги – це вклад у розвиток галузі.

Від admin

Коментарі закриті.