6-метровий запит на інформацію від 301 жителя Черкас було зареєстровано у відділі реєстрації звернень громадян Черкаського міськвиконкому активістами Черкаського обласного осередку ВМГО «Демократичний Альянс», які провели триденну акцію у рамках кампанії «Розкладам руху на зупинках – бути!», розпочату весною 2011року. Головне питання зареєстрованого запиту стосувалося розкладу руху місцевих маршруток. Тепер, згідно із законом про доступ до публічної інформації, всі ці громадяни протягом п’яти днів повинні отримати відповіді з розкладом руху громадського транспорту на зупинках, які цікавили цих людей. Про це повідомили активісти Черкаського обласного осередку ВМГО «Демократичний Альянс».
З гідно зі ст. 28 постанови КМУ від 18.02.1997 №176 «Про затвердження правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» всі зупинки громадського транспорту повинні бути облаштовані обов’язковими розкладами руху. Окрім того, наявність розкладів руху на зупинках допомагає відстежити, чи дотримуються перевізники міста Черкаси умов контракту і чи виконують обіцянки щодо регулярних перевезень громадян. Врешті, це робить життя жителів і гостей нашого міста комфортнішим.
Крім цього, молодь цікавлять питання щодо реальної вартості проїзду в маршрутних автобусах в межах міста Черкаси та руху маршрутних автобусів до 24 години.
Важливість поставленої активістами Черкаського обласного осередку ВМГО «Демократичний Альянс» проблеми для громадян є очевидною. Адже найбільший в Україні лист-запит був написаний черкасцями за 5 годин розміщення банеру в місті. Учасники акції інформують, що акцію проблематично було завершити через те, що перехожі виявляли неабияку активність.
Натомість дивною виявилась зустріч із працівниками відділу роботи зі зверненнями Черкаського МВК, які відмовлялися реєструвати запит, аргументуючи це тим, що кожен громадянин, який підписався під ним, повинен дати дозвіл на обробку персональних даних.
Несподіваною стала і зустріч з працівником СБУ Олександром Рибалкою, який назвав ДемАльянс «галімою організацією» та накричав на учасників акції, звинувативши їх у влаштовуванні цирку.
Та все ж запит було зареєстровано і черкасці вже чекають відповіді на питання про розклад руху міського транспорту. Активісти ДемАльянсу запевнили працівників міськвиконкому, що не зупиняться, доки питання не буде вирішено.

Від admin

Коментарі закриті.