Задля оперативнішого вирішення земельних питань землевпорядники Черкащини ухвалили рішення збільшити кількість реєстраторів у районах області, а подекуди і подвоїти їх. Адже саме до роботи державних реєстраторів було висловлено чимало претензій учасниками розширеної наради керівників територіальних органів земельних ресурсів та структурних підрозділів регіональної філії «Центр державного земельного кадастру». Про це повідомили у Державному агентстві земельних ресурсів України.


На нараді також йшлося про підвищення виконавської дисципліни, неухильне дотримання чинного законодавства у сфері регулювання земельних відносин, ліквідацію затримок реєстрації та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки. Начальник Головного управління Держкомзему у Черкаській області Ігор Лупина піддав критиці окремих керівників районних органів Держкомзему, які нерідко стають лише пасивними споглядачами неправомірних рішень із земельних питань представників органів державної влади та місцевого самоврядування.
Ігор Лупина відзначив працівників Чорнобаївського районного відділу земельних ресурсів, які організували роботу державних реєстраторів у дві зміни.
Зазначалося, що нині є ще чимало невирішених питань щодо виділення коштів з місцевих бюджетів на виконання робіт з інвентаризації, розмежування земель державної та комунальної власності, на грошову оцінку, зокрема за рахунок втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Державне агенство земельних ресурсів

Від admin

Коментарі закриті.