На Черкащині грошова нормативна оцінка земель, що проводиться вперше, завершена у 854 населених пунктах. Це становить 99,9 відсотків від їх загальної площі – 283,47 тисяч гектарів. Досягти стовідсоткового показника завадила неузгодженість меж із суміжними сільськими радами районного центру Христинівка. Планується, що протягом кількох місяців це питання буде узгоджено і грошова оцінка земель цього містечка буде проведена.

Зважаючи на, що подібні оціночні роботи здійснюються раз на 5-7 років, вже цього року необхідно буде поновити нормативну грошову оцінку земель 141 населеного пункту області.
– Це цілком реально зробити, якщо представники органів самоврядування виконають свої фінансові зобов’язання, – стверджує начальник відділу оцінки та ринку земель управління Держкомзему в Черкаській області Дмитро Лобенко, – Адже для проведення цих робіт необхідно 510 тисяч гривень, котрі мають надійти із місцевих бюджетів.
Проте, за попередніми даними органи місцевого самоврядування передбачили на це кошти в сумі 331,5 тисяч гривень.
Поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів дасть можливість збільшити надходження коштів до місцевих бюджетів щонайменше на 20-25 відсотків.

За інформацією офіційного сайту Державного агентства земельних ресурсів України

Від admin

Коментарі закриті.