Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», концерн OstChem, що об’єднує хімічні активи Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, сконцентрував 100% акцій виробника мінеральних добрив «Украгро НПК», що у знаходиться у Жашкові. Про це повідомило підприємство в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Литовська Linas Agro Group і датська Akola ApS продали всі акції «Украгро НПК».


Водночас 10 лютого генеральний директором «Украгро НПК» призначений Сергій Дементьєв.
Нагадаємо, литовська компанія Linas Agro Group на початку лютого продала концерну OstChem бізнесмена Дмитра Фірташа 58% акцій «Украгро НПК» за 90,5 мільйона літів (близько 26 мільйонів євро).
Linas Agro Group володіла 58,0429% українського хімзаводу, Akola ApS (Данія) – 31,9571%. У свою чергу, цій датській компанії належать 54,16% акцій Linas Agro Group.
Д.Фірташ є власником великих хімічних підприємств в Україні, Естонії і Таджикистані. Зокрема, в Україні йому належать ВАТ «Азот» (Черкаси), ПАТ «Сєвєродонецьке об’єднання» Азот», ПАТ «Концерн «Стирол» (Горлівка, Донецька область) і ВАТ «Рівнеазот».
Також бізнесмен інвестує у фінансовий сектор та нерухомість і є власником 50% газового трейдера RosUkrEnergo.

Від admin

Коментарі закриті.