Вежі заводу Азот

В ЄС з 22 грудня 2011 р. припинили діяти антидемпінгові заходи щодо імпорту суміші карбаміду і нітрату амонію походженням, зокрема, з України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі з посиланням на повідомлення в офіційному журналі ЄС.

Антидемпінгові заходи застосовувалися до української продукції з 2000 р.
Таким чином, згідно з повідомленням, починаючи з 22 грудня 2011 р. українські виробники можуть постачати цю продукцію на ринки країн ЄС без сплати антидемпінгового мита.

За даними Міністерства закордонних справ, до цього застосовувались ставки:
– для карбаміду: 8,85 євро/т для ВАТ «Дніпроазот», 16,27 євро/т для ВАТ «Азот», 16,84 євро/т для інших українських підприємств;
– для нітрату амонію ставка мита становила 33,25 євро за тонну;
– для суміші карбаміду і нітрату амонію (КАС) ставка мита становила 26,17 євро/т.

Крім того, в ЄС стосовно України застосовує антидемпінгові заходи щодо імпорту безшовних і зварних труб, а також сталевих канатів і тросів.

Зазначимо, основним гравцем на хімічному ринку України є Group DF, підконтрольна бізнесменові Дмитру Фірташу, який є власником Черкаського ПАТ «Азот».
Підприємства і компанії Group DF здійснюють свою діяльність на Україні, в Австрії, Угорщини, Німеччини, Італії, Таджикистані, Швейцарії та Естонії. На підприємствах в 11 країнах Європи і Центральної Азії, що входять до складу Group DF, зайнято понад 25 тис. осіб.
За останні 15 років Дмитро Фірташ став одним з провідних інвесторів енергетичної та хімічної промисловості в Центральній і Східній Європі.

У 2010 р. Фірташ придбав хімічне підприємство ПАТ «Концерн Стірол» (Горлівка, Донецької області), яке є основним виробником аміаку, карбаміду, аміачна силітри і нітрит-нітратових солей в регіоні. На початку 2011 р. Фірташ придбав Сіверськодонецький «Азот», потім Черкаський «Азот» і ВАТ «Рівнеазот».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 22 грудня 2011 року в Брюсселі була завершена технічна звірка тексту проекту угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом в частині створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ). У разі вступу договору про ЗВТ України з ЄС в дію Київ очікує зняття ряду обмежувальних заходів, встановлених європейською владою щодо української продукції.

За матеріалами сайту «NewsMe»

Від admin

Коментарі закриті.