З першого дня свого існування Асоціація NovuMedical позиціонувала себе, як соціально відповідальна компанія. Черговим етапом на шляху втілення концепції корпоративної соціальної відповідальності компанії стане програма «Здоровий пенсіонер», що невдовзі стартує в одному з демонстраційних центрів NovuMedical у Черкасах. 

Здавалося б зовсім нещодавно новинні стрічки загальнонаціональних та локальних ЗМІ рясніли матеріалами, що ілюструють «звіряче обличчя» та «споживальницьку сутність» вітчизняного бізнесу. Причому наявність цих малосимпатичних рис від масштабу бізнесу практично не залежала, а подекуди навіть виправдовувалась. Мовляв: «Своя сорочка ближче до тіла».

І дійсно, наразі український бізнес продовжує переживати «стабільно важкі» часи. Приводів для цього чимало. Від карколомних стрибків курсу валют, до постійно оновлюваних «правил гри» з боку держави. Щоправда захисники «хижацького» способу ведення бізнесу забувають, що основною метою будь-якої ділової активності є задоволення потреб споживача. Надання йому якісних товарів чи послуг.

Проте не дивлячись на складнощі та хвороби становлення, на ринку дедалі частіше з’являються українські компанії, які сповідують соціально відповідальні принципи ведення бізнесу.

Довідково: корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) – це відповідальне та якісне виробництво свого продукту або послуги і відповідальне ставлення компанії до споживачів, працівників, партнерів, навколишнього середовища та ін. Це також гармонійне співіснування, взаємодія та постійний діалог із суспільством, участь у вирішенні найгостріших соціальних проблем. Отже, КСВ – це комплекс соціальних та екологічних системних дій, що мають позитивно відображатись на економічних показниках компанії. Тобто суспільство чекає від бізнесу суттєвих досягнень при розв’язанні нагальних проблем суспільства у сферах охорони здоров’я, допомога соціально незахищеним верствам населення, громадські права та безпека, захист прав споживачів тощо.

До вітчизняних компаній, які усвідомлюють свою відповідальність перед суспільством та створюють стратегії його сталого розвитку належить і Міжнародна Асоціація NovuMedical. 

«Реалізовуючи стратегію корпоративної соціальної відповідальності, наша компанія завжди сповідувала модель створення спільної цінності. Коротко, її суть у тому, що успіх Асоціації NovuMedical та добробут суспільства взаємопов’язані. Успішній компанії для процвітання необхідні здорові та освічені працівники, а суспільству — прибуткові, конкурентоспроможні бізнеси, аби створювати прибутки, податки та зрештою, наш спільний добробут», — коментують у прес-службі NovuMedical. 

Довідково: модель створення спільної цінності (від англ. – Creating Shared Value), вперше було запропоновано М. Портером та М. Крамером. Їх ключовою ідеєю є взаємозалежність корпорацій та суспільства: «У випадку, якщо бізнес або суспільство будуть проводити політику захисту власних інтересів за рахунок інтересів інших, вони опиняться на небезпечному шляху». 

Як бачимо, створення спільної цінності передбачає відмову від одержання компанією швидкого прибутку, а натомість зосереджується на досягненні сталих соціальних цілей, тривалих у часі. Черговим етапом втілення стратегії корпоративної відповідальності Міжнародної Асоціації NovuMedical стане реалізація програми «Здоровий пенсіонер», що стартує вже третього вересня, в одному з демонстраційних центрів компанії у Черкасах.

«Програма «Здоровий пенсіонер» покликана подарувати нову якість життя старшому поколінню українців. Збереження здоров’я українців і відповідно їхніх культурних надбань та цивілізаційних надбань для прийдешніх поколінь – ось цілі, покладені в основу стратегії сталого розвитку NovuMedical.  На кошти компанії регулярно проводяться благодійні акції з оздоровлення та підвищення свідомого ставлення до свого здоров’я багатьох тисяч пенсіонерів та інших соціально вразливих верств населення. Погодьтеся, неможливо уявити здорову, сильну та успішну націю, яка б не піклувалася про своє здоров’я» — додає спікер компанії Денис Іванов. 

Отже, як бачимо соціальна відповідальність бізнесу, перестала бути модним бізнес-трендом. Нині це необхідний атрибут діяльності будь-якої компанії, що хоче залишатися актуальною для нових поколінь і допомагати людям, одночасно збільшуючи власний дохід та ефективність.

Нехтування болючими проблемами суспільства може стати на заваді реалізації головного завдання бізнесу — отримання прибутку. А от дії, які покращують рівень життя в регіоні або зменшують соціальне напруження, незважаючи на деякі витрати, навпаки, стимулюють зростання бізнесу. У свідомості споживачів, партнерів і населення сформується більш сприятливий образ компанії. Це зменшує репутаційні ризики компанії, та підвищує рівень лояльності співробітників та споживачів компанії.

Від admin

Коментарі закриті.