Опитування членів домогосподарств, які брали участь в обстеженні умов життя, щодо самооцінки домогосподарствами рівня своєї матеріальної забезпеченості потягом останнього року засвідчило, що на Черкащині 44% домогосподарств вважали стан свого добробуту низьким, їм доводилося постійно відмовляти собі у найнеобхіднішому, крім харчування. Рівень своїх доходів як достатній оцінили 42,5% домогосподарств, але заощаджень робити їм не вдавалося. Лише 10% домогосподарств оцінили рівень своїх доходів як достатній, щоб забезпечити поточні потреби та заощаджити кошти.

Рівень доходу 3,6% домогосподарств не дозволяв забезпечити навіть достатнє харчування. З них кожне дванадцяте домогосподарство не мало можливості харчуватися щодня гарячими стравами.

Протягом року не могли давати дітям їжу або гроші на харчування в школі 0,04% домогосподарств, ласощі хоча б раз на тиждень, фрукти чи соки – 0,8% домогосподарств.

При значному збільшенні доходів спрямували б додаткові кошти (при можливих трьох варіантах відповіді) в першу чергу на лікування 56,9% домогосподарств; на житло – 39,3% домогосподарств; на відпочинок – 47,4% домогосподарств; на побутову техніку – 32,5% домогосподарств; на одяг, взуття – 37,5% домогосподарств; на їжу – 32,2% домогосподарств; на освіту – 17% домогосподарств; на накопичення – 15,5% домогосподарств; на автомобіль – 11,1% домогосподарств; на допомогу родичам і т.ін. – 4,7% домогосподарств; на розвиток підприємництва – 4,6% домогосподарств. Про це повідомили у головному управлінні статистики у Черкаській області.

 

Від admin

Коментарі закриті.