У разі здійснення постачання товарів (послуг) за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником ПДВ) податкова накладна виписується у двох примірниках продавцем – платником ПДВ за щоденними підсумками операцій (якщо її не виписали на ці операції).

Про це зазначається в підпункті 8.4 пункту 8 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 01.11.2011р. № 1379.

При цьому обидва примірники податкової накладної залишаються в особи, що її виписала, і зберігаються в порядку та протягом строку, передбаченого законодавством для зобов’язань зі сплати податку.

У верхній лівій частині оригіналу такої податкової накладної робиться відповідно помітка «Х» та зазначається тип причини:

11 – Виписана за щоденними підсумками операцій.

Відповідно до пункту 4 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 29.10.2010р. № 1246, зазначена податкова накладна не реєструється в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Реквізити (поля) такої податкової накладної заповнюються за правилами та порядком, затвердженими наказом № 1379.

До того ж, у разі повернення покупцем (кінцевим споживачем) товару, а продавцем – коштів – розрахунок коригування до податкової накладної, виписаної за щоденним підсумком операцій з постачання товарів за готівку кінцевому споживачеві, не виписується. Про це проінформували у Кам’янській ОДПІ.

 

Від admin

Коментарі закриті.