Боротися з багаторічними недобудовами та зведенням будівель без жодних дозвільних документів необхідно за допомогою містобудівного кадастру у рамках виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». На цьому наголосив голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб під час засідання колегії облдержадмінстрації 26 червня, повідомляють в прес-службі облдержадміністрації.

– Питання забезпечення виконання містобудівного законодавства – надзвичайно актуальне для подальшого розвитку нашої області та забезпечення комфортного проживання на території краю пересічних черкащан, – сказав Сергій Тулуб. –  На жаль, проведений аналіз стану дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності свідчить про поверхневу та незадовільну роботу окремих посадових осіб.

Як приклад, Черкаська міська рада розробила і затвердила генеральний план міста у листопаді 2011 року та й після внесення зауважень лишилось багато районів перенасичених недобудовами. На переконання голови облдержадміністрації – неприпустимо, щоб «обличчям міста» були подібні заморожені будівництва чи малі архітектурні форми.

В.о директора Департаменту будівництва та архітектури обласної державної адміністрації Сергій Айсінов повідомив, що схеми планування територій районів розроблені ще у 1977-1986 роках за застарілими методиками і потребують оновлення у сучасних умовах. В першу чергу необхідно розробити схеми районного планування Черкаського, Чигиринського, Золотоніського, Канівського, Корсунь-Шевченківського та Уманського районів. Окрім того, необхідно провести актуалізацію усієї містобудівної документації та перенесення топографічної інформації на електронні носії.

Торік до місцевих бюджетів на розвиток інфраструктури надійшло 982,2 тисячі гривень. На сьогодні служби містобудівного кадастру створено в Черкасах, Смілі, Каневі та в Умані.

Від admin

Коментарі закриті.