Заходи регуляції, вжиті Нацбанком для дедоларизації економіки, а також зменшення зведеного дефіциту держбюджету, гарантують гривні тимчасову підтримку, переконаний директор із суверенних рейтингів, головний аналітик по Україні Standard & Poor’s Ratings Services Тревор Каллінан, пише видання “Деньги”.

– Але вони (вжиті заходи – ред.) Не покращать основні показники України, такі, як великий і зростаючий дефіцит поточного рахунку, який є одним з факторів, які чинять тиск на обмінний курс і міжнародні резерви, – переконаний аналітик.

Кажучи про перспективи відновлення кредитування України МВФ, Каллінан підкреслив, що головні структурні критерії, які раніше встановлювалися для офіційного Києва, найімовірніше, залишаться проблемними точками і в майбутніх переговорах.

– Вони включають в себе підвищення внутрішніх тарифів на газ, фіскальну консолідацію, а також більш гнучкий режим обмінного курсу. У підсумку, обговорення з МВФ можуть розтягнутися і в 2013 року, і з нашої точки зору будь-яка угода може виявитися важким для реалізації, – зазначив представник S & P.

Раніше повідомлялося, що на аукціонах 29 січня Міністерство фінансів України залучило до бюджету сумарно 2,7 млрд гривень ($ 335 млн) від продажу гривневих і доларових облігацій внутрішньої держпозики.

Від admin

Коментарі закриті.