На першотравневому засіданні комісії з ТЕБ та надзвичайних ситуацій керівниця Держпродспоживслужби повідомила, що на Черкащині вимогам до запуску продовольчих ринків відповідає лише 31.

Про це пише Про Все.

За словамикерівниці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Альони Бойко, обласна комісія рекомендувала розглянути роботу агропромислових ринків, які б відповідали постанові Головного державного санітарного лікаря України.

“Ці вимоги повинні чітко виконуватись. Насамперед агропромислові ринки повинні мати лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи, експлуатаційний дозвіл та бути зареєстровані в реєстрі потужностей операторів ринку. На території Черкаської області таким вимогам відповідає лише 31 ринок”, – розповіла Альона Бойко.

У Черкасах лише 3 ринки мають лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, експлуатаційні дозволи та зареєстровані в реєстрі потужностей операторів ринку. Перед відкриттям ці ринки повинні обов’язково пройти комісійну перевірку на дотримання відповідних вимог постанови Головного держсанітарного лікаря.

“Якщо ці ринки будуть відповідати вимогам, на них у години роботи будуть присутні двоє представників держпродспоживслужби для контролю дотримання вимог. У Черкаській області на сьогодні висловили готовність до роботи та підтверили відповідності лише 4 ринки: Городище, Кам’янка, Христинівка та Чигирин. У Черкасах жоден ринок не висловив готовність працювати згідно з вимогами”, – підсумувала керівниця Держпродспоживслужби.

Представники ринків запевнили, що інтенсивно працюють над усуненням недоліків. Однак, за словами Альони Бойко, рішенням міськвиконкому було фактично незаконно відкрито, усупереч постанові, всі ринки, які є Черкасах, аргументуючи, що це – ярмарки.

“Насправді це просто стихійна торгівля, яка може призвести не лише до погіршення епідемічної ситуації по COVID-19, а й до отруєнь небезпечною продукцією, а також до інфекційних захворювань, пов’язаних з передачею через харчові продукти тваринного походження”, – зазначила фахівчиня.

Від admin

Коментарі закриті.