Відділом ринкового нагляду Управління захисту споживачів протягом І  кварталу, відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік, здійснено 9 планових виїзних перевірок характеристик продукції. Також проведено одну позапланову перевірку за ланцюгом постачання, відповідно до інформаційної системи державного ринкового нагляду.

Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Під час перевірок зверталась увага на:

– наявність та належне застосування знаку відповідності технічним регламентам;

-відповідність маркування товарів вимогам нормативно-правових актів та нормативних документів, а саме: наявність інформації  про найменування, адресу виробника або уповноваженої особи згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов, застережливої інформації щодо застосування продукції;

– наявність технічної документації та декларацій про відповідність, що підтверджують виконання вимог щодо безпечності товарів, установлених в Технічних регламентах.

Застосовані штрафні санкції  в сумі 90 100 тис. грн.

За результатами проведених перевірок через невідповідність продукції вимогам Технічних регламентів щодо суб’єктів господарювання прийняті рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Від admin

Коментарі закриті.