Співпраця великого бізнесу і громадського сектору задля забезпечення лікарень костюмами, масками і апаратами ШВЛ для справжньої протидії епідемії, одна із найпозитивніших новин за останній час, вважає адміністраторка спільноти “Типові Черкаси” Галина Березенко. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

“Справжній позитив — це новини про волонтерські ініціативи. Таксисти, які готові підвезти медиків, волонтери, які готові свідомим стареньким привезти продукти і ліки, ба, навіть ініціатива власника магазинчика поруч із моїм будинком — залишити свій телефон на видноті всім покупцям, аби вони могли замовити доставку продуктів додому, або для того, аби набір продуктів був підготовлений заздалегідь, і люди не створювали черги. Волонтери, які готові навчити підприємства, де це можна, працювати віддалено. Ок, навіть депутати, які подбали про військових. А тим більше — великий бізнес, який взявся робити те, що влада провалила цілком і повністю — забезпечувати лікарні і лікарів засобами захисту і апаратами ШВЛ. Ба, більше, об’єднання цього великого і середнього бізнесу із громадським сектором, для скоординованішого розподілу допомоги”, — пише блогерка.

Зокрема, вона звернула увагу на те, що одним із перших на необхідність забезпечити лікарів усім необхідним у разі збільшення кількості хворих, зреагував агрохолдинг МХП і його власник, Юрій Косюк.

“Ось, МХП першим виділив 14 мільйонів гривень на боротьбу із вірусом і кинувся закуповувати засоби захисту для медиків, ШВЛ і тести. “Лебединський насіннєвий завод” виділив 3 мільйони гривень. Більше того, сам Косюк віддав двом областям — нашій і Вінницькій — 29 мільйонів гривень. Ага-ага, той самий Косюк, проти якого лили тонни бруду і протестували проти будівництва нових підприємств. (І, впевнена, і далі будуть протестувати і лити тонни бруду, коли це все закінчиться, бо хороші справи чомусь забуваються дуже швидко.) Чи він діє і у власних інтересах? Так. Бо на його підприємствах працюють люди, підприємства не можливо перевести на віддалену роботу і неможливо зупинити. І він розуміє, що, у випадку, якщо хтось із його працівників потрапить до лікарні, це, у тому числі, і його відповідальність, щоби людину вилікували. А отже, лікарня має бути забезпечена апаратами ШВЛ, масками-рукавичками і захисними костюмами для медиків. Бо, якщо зляжуть медики, лікувати не буде кому. І люди, як би не лаяли “Нашу Рябу”, все одно чекають, що на полицях магазинів обов’язково мають бути філейки, стегенця і крильця. Хоча… Пам’ятаю, як купа людей шерили новину про те, що Криштіану Роналду віддає свої готелі для розміщення у них тимчасових шпиталів для хворих на коронавірус (до речі, це був фейк, бо іспанська газета Marca, на яку всі посилалися, видалила вихідний матеріал про дії 35-річного форварда збірної Португалії без будь-яких пояснень). І масу коментарів у стилі “а ось чи зроблять наші олігархи так?” Ну, роблять. Але, у спільноті, де поширена інформація про виділення коштів, усього один лайк. Шкода, що оці реальні дії тонуть у потоці паніки, фейків і мемасиків”, — зауважує вона. 

Від admin

Коментарі закриті.