Є чимало варіантів, як пошити маску з домашніх умовах, пише ПроВсе.

Главред підготував кілька покрокових інструкцій, як зробити модну маску для обличчя і вберегти себе від всіляких вірусів – попри те, що вчені заявляють, що маска не рятує від коронавірусу, але, принаймні, ви самі не занесете руками заразу через рот або ніс.

Як зробити маску для обличчя своїми руками

Гарною альтернативою є марлева пов’язка, зроблена своїми руками. Звичайно, про моду тут навряд чи можна говорити, але це вже якесь рішення.

Маска з марлі в домашніх умовах – покрокова інструкція

  1. Візьміть шматок марлі, близько 90 на 60 сантиметрів.
  2. Візьміть вату 15 на 15 сантиметрів, товщина – 1 сантиметр.
  3. У відрізок марлі загорніть вату, щоб утворилося три шари. Верхній і нижній край обережно підгорніть.
  4. Обріжте марлю з країв для того, щоб отримати 2 пари зав’язок.

Відзначимо, марлеву пов’язку можна прати, і чим більше ви її будете прати, тим краще вона буде працювати. Тому що під час прання утворюються корисні захисні “махрові волосини”.

Маски своїми руками
Маска з марлі своїми руками / Instagram

Маска з бинта в домашніх умовах – покрокова інструкція

  1. Візьміть бинт. Відріжте 60 см бинта.
  2. Візьміть вату – товщина 1 сантиметр.
  3. Загорніть у бинт вату – зробіть 4 шари.
  4. Зав’язки для маски можна зробити теж з бинта. Берете 80 см бинта, розрізаєте навпіл уздовж і закручуєте кожен відрізок трубочкою. Потім протягуєте зав’язки в нижню і верхню частину пов’язки, і зшиваєте.
Маски своїми руками
Маски з бинта своїми руками / Instagram

Зверніть увагу, що маски з бинта і марлі треба змінювати, щойно вони стають вологими, тому краще пошити кілька масок, а ввечері їх прати і дезінфікувати.

Модні маски для обличчя з тканини своїми руками – як пошити і викрійка

Щоб пошити модну маску для обличчя – таку, якими модники хваляться, вам знадобиться близько 30 хвилин. Може й менше, якщо маєте швейну машинку. А якщо захочете прикрасити свою маску, тоді трохи більше.

  1. Для виготовлення модного аксесуара – маски для обличчя – візьміть тканину розміром 30х30 см. Тканина – на ваш розсуд, це може бути просто чорна тканина, яка виглядає дуже ефектно, а також будь-яка тканина з прикольним малюнком.
  2. Візьміть 2 шматки резинки – по 20 см.
  3. Намалюйте викрійку маски. Наприклад, можна таку. Малюєте на папері лінію довжиною 13 см, потім лінію довжиною 10 см перпендикулярно до першої. Паралельно до першої лінії потрібно намалювати ще одну. Її довжина повинна бути 8,5 см. З’єднайте паралельні лінії відрізком довжиною 13 см, який буде трохи заходити за першу з них. Тепер намалюйте додаткові лінії, які утворюють викрійку.
  4. Виріжте викрійку. Це половина вашої маски. Тобто, щоб отримати маску повністю, ви цю викрійку повинні прикласти до тканини, складеної вдвічі, і обвести її. Також додайте по сантиметру з кожного боку – це для шиття.
  5. Виріжте ще одну частину – це може бути ця ж тканина, або інша. Тобто одна частина зовнішня, а інша – внутрішня.
  6. Майже все. Вам потрібно зшити дві частини вашої маски. Також потрібно прошити ту частину, де буде резинка. Якщо немає швейної машинки, зшийте дві частини вручну. Нічого страшного, якщо вийде не надто охайно – головне, що у вас буде маска для обличчя, і такої більше ні у кого немає, а, значить, ви в тренді.
Викрійка модної маски для обличчя / УНІАН

Від admin

Коментарі закриті.