Балаклеївській громаді трохи більше року, але вона уже є однією з найуспішніших на Черкащині. Наприкінці минулого року, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», тут відкрили ЦНАП, що надає 122 адмінпослуги, а незабаром планує видавати ID-картки та закордонні паспорти. Не лише для мешканців громади – для всієї області. Уже найближчим часом громада планує закупити обладнання для оформлення та видачі паспортів.

– Відкриття ЦНАПу та розширення кола послуг, які він надає, дало мешканцям громади відчути усі переваги децентралізації та наближення послуг до людей – коли зникла потреба звертатися до різних адмінорганів, розпорошених територіально, з різними прийомними годинами, з тривалим очікуванням, поки буде зроблено документи. Наші мешканці уже оцінили, що важливі для них соціальні або майнові питання  тепер можна вирішити оперативно і з максимальною зручністю для людей, – констатує голова Балаклеївської громади Ростислав Ситнік. – А придбання паспортного обладнання відкриє громаді можливості не лише вирішувати тут ще й паспортні питання, але й стане додатковим джерелом надходжень до місцевого бюджету.

За словами завідувачки ЦНАП Віри Денщикової,  протягом місяця відділ надає близько 500-600 послуг. Найбільш затребуваними є послуги соціального характеру (призначення субсидій, державної допомоги),  реєстрація місця проживання, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно. За словами Віри Денщикової, сьогодні ЦНАП у Балаклеї надає всі найбільш актуальні види послуг для людей, за винятком   послуг щодо надання відомостей з Держаного земельного кадастру – бо наразі якраз триває процес підписання договору щодо співпраці між Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області та Балаклеївською сільською радою.

Від admin

Коментарі закриті.