Проект програми забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет на своєму погодив засіданні виконавчий комітет. Це дозволить місту покрити нестачу медичної субвенції на закупівлю ліків для діабетиків. Нині на ці потреби профільний департамент пропонує передбачити 6 млн грн. Остаточне слово – за міськими депутатами.

“У минулому році йшла мова про те, що послуги з гемодіалізу та закупівлю інсуліну здійснюватиме Національна служба здоров’я України, – прокоментував директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник. – Утім, у грудні позиція змінилася: ми отримали лист про те, що нам виділять державну субвенцію лише для першого кварталу й можливо після жовтня національна служба продовжить оплачувати закупівлю ліків хворим на діабет. Подібна ситуація склалася в усій державі”.

За його словами, минулого року кількість хворих на цукровий діабет, які потребують препаратів інсуліну складала 2 146 осіб, нині ж вона зросла до 2 154 осіб. Упродовж січня та лютого цього року на ліки для них витратили 2 млн 200 тис. грн.

“Зараз – допоки триває процес ухвалення програми – ми просимо аптечні пункти відпускати інсулін у борг, аби не зупиняти процес. Йдеться про людські життя”, – розповів Олег Михайлович.

“У процесі реформування медичної галузі перед нами постають усе нові та нові виклики, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Безумовно, що не можемо стояти осторонь цих проблем і завжди намагаємося шукати ресурси для їх вирішення”.

Від admin

Коментарі закриті.