Фахівці Центру Експертиз “ТЕСТ” перевірили якість курячих стегенець. Для дослідження у супермаркетах було закуплено 5 зразків курячих стегенець. Це такі марки: “Знатна курка” (м.Нікополь Дніпропетровської обл.), “Наша Ряба” (ПАТ “Миронівська птахофабрика”, с.Степанці Черкаської обл.), “Чебатурочка” (с.Федорівка Волнської обл.), “Гаврилівські курчата” (с.Гаврилівка Київської обл.). Але все ж купили і один зразок базарного представника (хоча теж промислового виробництва) – це марка “Славне курча”.

При порівняльному тестуванні продукція була перевірена за різними показниками, в першу чергу, для перевірки її безпеки. Також було оцінено, наскільки правильно оброблене м’ясо, його товарний вид. З урахуванням результатів перевірки в лабораторії, органолептичної оцінки, а також зауважень щодо маркування та пакування, були виставлені загальні оцінки.

За результатами порівняльного тестування курячих стегенець загальну оцінку “відмінно” фахівці виставили лише продукції марки “Наша Ряба”.

Решта продуктів отримали загальні оцінки “погано”, в першу чергу їх підвела мікробіологія – у всіх зафіксовано перевищення загального мікробного числа.

Від admin

Коментарі закриті.