За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області викрито учасників незаконної схеми, які ймовірно причетні до контрабандного вивезення оптової партії лісосировини до однієї з європейських країн, інформує пресслужба  прокуратури Черкаської області.

За версією слідства, вказані особи, діючи разом і за попередньою змовою, в порушення вимог ЗУ «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів», здійснювали на території Черкаської області пошук і закупівлю матеріалів з акації та готувалися здійснити їх переміщення через митний кордон України під виглядом виробів з вказаної породи деревини, що не заборонено чинним законодавством в цій сфері.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 201-1 КК України.

Під час проведених обшуків у ймовірних фігурантів злочину правоохоронцями виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-картки, митну документацію, лісоматеріали й пиломатеріали з акації в кількості близько 30 тисяч брусків, яку вони намагалися незаконно перемістити за кордон.

Наразі до суду скеровано клопотання про арешт вилученого майна,  тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин злочину та осіб, причетних до їх вчинення.

Від admin

Коментарі закриті.