Про це повідомив перший заступник обласної парторганізації ВО “Батьківщина”, депутат Черкаської міської ради Юрій Тренкін сьогодні на пресконференції.

У заході взяли участь голова Черкаської міської парторганізації «Батьківщина», депутат Черкаської міськради Роман Діскант, координатор по Черкаській області Всеукраїнського Об’єднаного Штабу захисту української землі  Ірина Рижак, фермер, депутат обласної ради від «Батьківщини», перший віце-президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Віктор Гончаренко, заступник міського голови Черкас, «батьківщинівець» Ігор Волошин, а також представники політичних партій ВО «Свобода» Юрій Ботнар та Національного корпусу Євген Свиридов.

Юрій Тренкін повідомив, що Штаб утворений за рішенням зборів громадських об’єднань, аграрних союзів, спілок та політичних сил України. Його мета – недопущення розкрадання основного національного багатства Українського народу – землі.

Він також наголосив, що найважливішим питанням, яке нині розглядає парламент України, є питання ринку землі. Пропрезидентська монобільшість, протягуючи антинародний закон щодо розпродажу землі, намагається продати українські сільськогосподарські угіддя іноземним аферистам.

«Наш президент, ідучи на вибори, декларував головною тезою народовладдя. Якщо він дійсно відповідає за свої слова, то питання продажу землі має бути вирішено виключно на всеукраїнському референдумі. А ми знаємо, що 75% українців виступають проти продажу землі. Нинішнє керівництво країни планує продати 72% землі. І це в той час, коли в Україні іде війна. Це неприпустимо!», – Юрій Тренкін.

«Фермери виступають за те, що земля повинна залишитися у державній власності. Так, громадяни мають право продати свою землю. Але для цього має бути створений державний земельний банк. Нехай використовують своє конституційне право, продаючи землю державі. Тоді земля залишиться в державній власності для наступних поколінь. Ми маємо визначитися – що ми залишимо після себе: чи попільник, чи процвітаючу країну», – озвучив позицію фермерів Віктор Гончаренко. 

Від admin

Коментарі закриті.