Біогазовий комплекс 7,5 МВт на Селищанському цукровому заводі запрацював на повну потужність. Про це повідомляє Kurkul.com.

Біогазовий комплекс в с.Селище на Черкащині вийшов на заплановані 100%. Електроенергія поставляється в мережу за зеленим тарифом. Держава (ДП «Гарантований Покупець») платить €0,148 за кВт⋅год.

Однією із складових швидкого запуску станції стала сучасна біогазова лабораторія.  Завдяки її наявності, оператори чітко знали, що відбувається в реакторі та могли розрахувати оптимальну норму завантаження сировини.

На біогазовому комплексі в с.Селище встановлено краще очищення газу від сірки. Все обладнання — німецьке. На відміну від аналогів українського виробництва німецьке обладнання працює без збоїв і не вимагає ремонтів.

«Що особливо приємно і є предметом гордості, так це те, що українська станція перевершила по технічному оснащенню навіть знамениту станцію на цукровому заводі в м.Анклам (Німеччина). На станції в Анклам немає можливості вантажити брудну сировину, тоді як станція в Селищі обладнана завантажувачем з камінняуловлювачем», — додав технічний директор ТОВ «Корсунь Еко Енерго» Сергій Підлубний.

Від admin

Коментарі закриті.