У Степанцях відкрили центр активного довголіття. Його мета –  організація якісного дозвілля людей літнього віку, яке включатиме зустрічі з цікавими людьми, різноманітні майстер-класи, допомогу у користуванні сучасними технологіями, діалог між різними поколіннями. Про це Економіка сьогодення повідомила консультант з комунікацій Черкаського РВ АМУ Лариса Булка.

Перша зустріч відбулася у приміщенні Степанецького Будинку культури і зібрала близько 40 учасників. Завдяки жвавому обговоренню планів та перспектив новоствореного Центру стало зрозуміло, як багато у Степанецькій громаді людей з активною життєвою позицією, здатних до саморозвитку та підтримки один одного.

Після відкриття Центу бібліотекар Степанецького Будинку культури Ніна Хоменко провела майстер-клас, де жителі громади власноруч виготовляли красиві декоративні вироби, створювали мапу України із гарбузового насіння.

«Створення Центру  це соціальна ініціатива, яка має на меті розширити коло спілкування для людей літнього віку, – розповідає  Лариса Булка. Для літніх людей важливо зробити своїми руками корисні подарунки для друзів та водночас відчути значущість та важливість власної діяльності. Степанецька громада надає їм таку можливість. І це дуже добре, адже у Центі люди отримують турботу, можливість здобувати нові знання і вміння, на які раніше у них не було часу».

Від admin

Коментарі закриті.