Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння земельними ділянками в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища р. Дніпро.

Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що колишній начальник відділу Держкомзему підготував висновки про погодження технічної документації щодо оформлення Державних актів на право власності на земельні ділянки загальною площею 1,5 га в межах прибережної захисної смуги, тим самим, в порушення ст. 84 Земельного кодексу України, надав можливість особам оформити право приватної власності на державні землі водного фонду.

За результатами зібраних доказів колишньому посадовцю оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо направлення вказаного кримінального провадження до суду для розгляду.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Від admin

Коментарі закриті.