У  поточному році за сприяння служби зайнятості пройшли навчання та професійну підготовку за напрямком «Сучасні методи та біологічні особливості розведення прісноводних видів риб та використання знарядь вилову» та «Охорона праці для робітників риболовних підприємств внутрішніх водойм» 262 безробітних громадян. Навчання рибалок здійснювалося, як у регіональних центрах професійно-технічної освіти (Рівненський центр професійно-технічної освіти), так і на базі місцевих навчальних закладів професійно-технічного спрямування (ДНЗ «Канівське вище професійне училище», ТОВ НЗ «Черкаський навчально-курсовий комбінат», Державний професійно-технічний навчальний заклад «Черкаський навчальний центр  Мінагропром України»).

Усі рибалки брали активну участь у навчальному процесі та отримали посвідчення. На кожного, хто навчався за направленням служби зайнятості, вже чекало робоче місце. Так, з початку 2019 року від роботодавців Черкащини надійшло 512 вакансій рибалки, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 506 вакансій.

У переважній більшості вакансії рибалки надходили від державного підприємства «Іркліївський риборозплідник», ТОВ «Рибколгосп», ПРСП «Рибартіль», ПП «Рець» та інших.

Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких у поточному році було 439 осіб. На сьогоднішній день на обліку служби зайнятості перебуває 31 безробітний. Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становив близько 6-7 тис. грн.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи обласного центру зайнятості.

Від admin

Коментарі закриті.