У рамках конкурсу культурно-мистецьких проектів Малі міста – великі враження, що реалізовується за підтримки уряду та Міністерства культури України, цього року Кам’янка стала переможцем проекту «ChildrenMusicPark».

Нагадаємо, ідея конкурсу належить ГО «Інститут культурної політики». Він уже другий рік поспіль реалізується Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за підтримки Міністерства культури України.

Основною ідеєю проекту є підтримка культурного надбання та традицій міста, які тісно пов’язані з культурним спадком всесвітньо відомого композитора П.І.Чайковського.

На території скверу облаштовано паркову зону та інсталяції, що відтворюють  26 п’єс «Дитячого  альбому»  створені геніальним композитором П.І.Чайковського, який був написаний в Кам’янці та присвячений його племінникам. На алеях парку розташовано «ошатно вбрані» макети книг, на розкритих сторінках яких зображено сюжети кожної із тематичних п’єс, а поруч з кожною з картинок вступні ноти музики цього твору.

Після урочистостей жителі та гості свята мали змогу поринути в неповторну атмосферу ХІХ століття, відвідати місця, що надихали великого композитора. На території музею О. С. Пушкіна та П. І. Чайковського, гостей свята чекали міські пейзажі минулого століття, костюмовані дійства та концертна програма, яку зіграли на роялі Чайковського.

Кам’янська міська рада, висловлює подяку всім, хто долучився до відкриття «ChildrenMusicPark», а саме: Міністерство культури України, Кабінет міністрів України, Асоціація міст України, Кам’янський державний історико культурний заповідник, Кам’янську дитячу музичну школу ім. П. І. Чайковського, відділ ОКМС, вихованців ХЕНТУМу (будинок творчості), студію танцю «Еліт Данс». Також, висловлюємо подяку за костюми та реквізит – Черкаському драматичному театру ім. Шевченка та Смілянському технікуму харчових технологій.

Спільними зусиллями багатьох людей в місті з’явилося ще одне місце для культурного дозвілля, яке поєднує в собі історію та надбання для майбутніх поколінь.

Від admin

Коментарі закриті.