Сьогодні, 14 вересня, у черкаському зоопарку відкрили унікальну експозицію “Оленів та зубрів”. Її відкриття приурочили до Дня міста, пише Економіка сьогодення.

На створення нової експозиції витрачено 50 млн грн. Спонсором виступила кондитерська корпорація Roshen.

Експозиція для копитних тварин створена в еко-стилі. Тут тварини живуть в умовах, наближених до природніх, без кліток. Експозиція копитних сформована із тварин лісової та лісостепової кліматичних зон України – це косулі, шляхетні та плямисті олені, європейська лань та зубр.

Відвідувачі можуть споглядати тварин зі спеціально збудованого мосту, а малечі їх добре видно через скло у “норах”, якими обладнаний дитячий майданчик.

За словами директора закладу Євгена Вана така експозиція єдина в Україні, адже її спроектували спеціально для Черкаського зоопарку.

«Наша  компанія розглядає цей проект ще і як підтримку молодим українським архітекторам. Попередня експозиція “Земля ведмедів і вовків” відзначена кількома преміями, зокрема, премію Франкфуртського архітектурного конкурсу”, – повідомив Президент корпорації Roshen Владислав Москалевський.

Тож черкаський зоопарк буде ще й пам`ятником сучасної української архітектури.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко від імені громади подякував інвесторам за своєрідний подарунок на День народження міста:

“Ця експозиція є найкращою у нашій країні. Ви вклали кошти у розвиток міста, у його природу, у історію міста, яка залишатиметься у пам`яті багатьох поколінь містян”.

Мер Черкас вручив президенту корпорації Roshen Владислав Москалевський подяку за вагомий особистий внесок у розбудову та розвиток Черкаського міського зоологічного парку.

«Переконаний, що черкаський зоопарк відвідуватимуть туристи з усієї України. Це справжня родзинка як закладу, так і міста. Тому дякую за гарну роботу директору зоопарку Євгену Вану та корпорації Roshen, які обрали саме наше місто для та кого унікального проекту», – зазначив Анатолій Бондаренко.

Окрім цього Анатолій Бондаренко повідомив, що Черкаська міська рада уклала угоду з корпорацією Roshen про продовження співпраці на 20 років. Планується, що за цей час спонсорська допомога складатиме 300 млн грн. На ці кошти планується зробити реконструкцію вхідної групи, озера, зробити експозицію “Азіатський шлях”, а також для пінгвінів Гумбольдта.

“Така угода є яскравим свідченням співпраці черкаської громади та вітчизняного бізнесу”,  – підсумував Анатолій Бондаренко.

 

 

Від admin

Коментарі закриті.