Навчально-реабілітаційний центр «Країна добра» Черкаської обласної ради став власником нового мікроавтобуса. Такий подарунок підготували до свята – Дня знань, на урочистій лінійці з нагоди початку нового навчального року, пише Економіка сьогодення.

Як інформує пресслужба Черкаської обласної ради, для його купівлі із обласного бюджету у 2019 році спрямували 1,5 млн грн.

Ключі від мікроавтобуса комунальній установі Черкаської обласної ради передав голова облдержадміністрації Ігор Шевченко. Він привітав дітей, батьків та викладачів із початком нового навчального року.

Директорка закладу Ірина Зганяйко розповіла, що у навчально-реабілітаційному центрі «Країна добра» наачаються 100 вихованців, функціонують дві дошкільні групи комбінованого типу для дітей глухих, зі зниженим слухом та з тяжкими порушеннями мовлення у поєднанні із складними порушеннями розвитку.

Реабілітаційний та освітній процес у закладі забезпечують 48 педагогічних працівників.

Комунальний заклад фінансується з обласного бюджету. Із 2015-го року, після реорганізації закладу та створення саме навчально-реабілітаційного Центру, приміщення почали активно реанімувати. Створили спальні осередки, перебудували класні кімнати й кабінети спеціального призначення, приміщення для роботи бухгалтерів, пральню, замінили труби холодного та гарячого водопостачання, відремонтували покрівлю. А ще в приміщенні зробили капітальний ремонт харчоблоку, їдальні, центрального входу, побудували сучасний, відповідно до європейських стандартів архітектурної доступності, пандус, центральні сходи. Також здійснили поточний ремонт медблоку, корекційної кімнати, майстерні для уроків технічної та обслуговуючої праці, бібліотеки та ін. За два роки оновили матеріально-технічну базу, зокрема меблі, текстиль, посуд, сучасні технічні засоби навчання, комп’ютерну техніку та інше.

Від admin

Коментарі закриті.