Сир “Волошкове поле” отримав оцінку “добре” під час тестування 8 марок українських сирів, пише Економіка сьогодення

Нещодавно фахівці Центру Експертиз “Тест” провели порівняльне тестування 8 марок сиру, виготовленого в Україні. Це марки “Галичина”, “Хуторок”, “Повна чаша”, “Злагода”, “Смаковеньки”, “Білоцерківський”, “Українсьбкий” і “Волошкове поле”.

У виробів оцінили маркування та упаковку, ретельно перевірили на справжність в лабораторії, а також шляхом сліпої дегустації оцінили смакові особливості продукції.

Зауважень до упаковок немає – всі вони дозволяють зберегти вміст.

Оцінки за маркування трохи знижені за відсутність даних про кількісний вміст молочнокислих бактерій.

Під час лабораторних досліджень сир перевірили на наявність фальсифікату (жирнокислотний склад), відповідності жирності, наявності крохмалю (не допускається), наявності кишкової палички (шкідливі мікроорганізми – не допускається) і кількості молочнокислих бактерій (корисні мікроорганізми, має бути не менше 1 х 106).

Сторонній жир знайдений в кількості 8,4% у сирі “Злагода”.

За жирністю є зауваження до марки “Смаковенькі” – 7,4% замість заявлених 9,5%. Також у наявності кишкова паличка.

За молочнокислими бактеріями є зауваження до марок “Білоцерківський” (трохи менше належного) і “Злагода”, де корисних бактерій взагалі не виявилося.

Тож за підсумками тестування, оцінку “відмінно” отримали три марки: “Галичина”, “Повна чаша” і “Український”.

Оцінку “добре” отримав сир “Волошкове поле”. Його смакові властивості отримали оцінку “добре” через те, що був зайве кислим на смак.

Оцінку “задовільно” отримав сир “Білоцерківський” за недостатню кількість молочнокислих бактерій.

Три продукти мають оцінку “дуже погано”. Зокрема це: “Злагода” (більше 8% сторонніх жирів в складі і відсутність молочнокислих бактерій). “Смаковенькі” – занижена жирність і наявність кишкової палички. “Хуторок” – наявність кишкової палички та крохмалю.

Від admin

Коментарі закриті.