За робітничими професіями найбільший попит роботодавців спостерігається серед водіїв автотранспортних засобів, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, трактористів, дорожніх робітників, водіїв навантажувача, робітників з обслуговування та експлуатації обладнання, токарів, операторів лінії у виробництві харчової продукції, пише Економіка сьогодення.

Серед кваліфікованих робітників з інструментом – на слюсарів-ремонтників, швачок, електрогазозварників, бетонярів, робітників з комплексного обслуговування будинків, мулярів, оброблювачів птиці, малярів, електромонтерів тощо.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри, помічники вихователя, перукарі тощо).

Серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства найбільш затребувані рибалки прибережного лову, робітники на лісокультурних роботах, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, оператори машинного доїння, тваринники, овочівники, плодоовочівники, лісоруби, птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, агрономів, вчителів закладів загальної середньої освіти, економістів, а також сестер медичних.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники службових та виробничих приміщень, вантажники,  укладальники-пакувальники, контролери енергонагляду.

Станом на 1 липня 2019 року у базі даних обласної  служби зайнятості налічувалося 1 376 вакансій. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 743 пропозиції роботи, отримані з інших джерел.

Середній  розмір заробітної плати у вакансіях становив понад 5,8 тис. грн. (на відповідну дату 2018 року – 5 тис.  грн.), у 78,3 %  вакансій  розмір заробітної плати – вище мінімальної, інформують у Черкаському обласному центрі зайнятості.

Від admin

Коментарі закриті.