Цей міст з’єднав воєдино село двох громад – Бобрицьку із Литвинецькою ОТГ, пише Економіка сьогодення.

Як розповіла голова Бобрицької ОТГ Олена Штефан, збудувати новий міст на місці дерев’яного, з протрухлявілих балок, була однією із її обіцянок громаді, коли ішла на вибори голови ОТГ.

“Старий міст люди називали однією із найбільших проблем. Ми почали залучали кошти – по частинах, обійшли керівників  господарств – як у Бобрицькій, так і у Литвинецькій ОТГ. Крім коштів, нам надавали будматеріали, металоконструкції. Головне, що ми діяли разом, і нам все вдалося – новий міст звели усього за два тижні і днями, на радість людей, його відкрили”, – Олена Штефан.

Тепер працюємо над створенням доріг у громаді там, де їх немає – і перше на черзі село Черниші, де є лише грунтовий шлях. Уже зробили проект по освітленню села Грищенці, де також не було вуличного освітлення. Плануємо купувати трактор та обладнання до нього для нещодавно створеного комунального підприємства в громаді.

“Типовою відмінністю ОТГ від звичайних сіл є інтенсивне відновлення інфраструктури, – констатує радник з питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” Григорій Перерва. – І, якщо дорогами чи школами у громадах вже не особливо кого здивуєш, то ремонт мостів – досить нове явище на Черкащині. Позитивним є те, що громада змогла налагодити комунікацію з підприємцями і мотивувала їх вкласти власні кошти в ремонт моста. Саме така кооперація і є запорукою подальшого успішного розвитку ОТГ і зростанню комфорту проживання мешканців”.

Від admin

Коментарі закриті.