Восени на равликову ферму, що на Черкащині, будуть потрібні додаткові працівники

Минулого року приватне підприємство «Регіон плюс», що на Катеринопільщині, розпочало новий вид діяльності – розведення равликів, пише Економіка сьогодення.

На равликовій фермі в смт Єрки  на цей час підростає маточне поголів’я справжнього Великого середземноморського равлика.

Нещодавно директорка Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Тетяна Кондратенко разом із фахівцями відвідали равликову ферму.

Директор підприємства Михайло Морозюк провів ознайомчу екскурсію та познайомив з екзотичними жителями.

«М’ясо равлика – це справжній гастрономічний делікатес з ніжною структурою  і з вишуканим тонким смаком, що складається з високоякісного і легкозасвоюваного білка, води і жирів», – розповідає Михайло Морозюк.

Равлики практично не хворіють та потребують мінімального догляду. У Європі цей бізнес жартома називають «для ледачих», адже за півроку равлик повністю виростає, набираючи вагу в 30-40 разів, а взимку спить. До того ж, равлик не здатний штучно набирати вагу (наприклад, за рахунок інтенсивного годування) – це важлива дієтична особливість.

Равликівництво – новітнє для України, але галузь динамічно  розвивається  не тільки  на внутрішньому ринку, але і працює на експорт.

Керівник підприємства зазначив, що особливість вирощування равликів передбачає, що потреба у додаткових працівниках має з’явитися у вересні – жовтні поточного року. Тому за допомогою в укомплектуванні кадрів планує звертатися до районної філії, адже співпраця з службою зайнятості триває не перший рік. Про це інформує Катеринопільська районна філія ОЦЗ.

 

 

Коментування та розміщення посилань заборонено.

Комментарии закрыты.