Професійні інкасатори щороку відзначають своє свято 1 серпня.  Робота інкасатора — справа відповідальна. Фахівці, які займаються перевезенням грошей, коштовних паперів, ювелірних прикрас та інших дорогих речей, завжди мають бути напоготові, гранично зосереджені і уважні.

Посада інкасатора затребувана в державній службі інкасації, приватних охоронних підприємствах, спеціальних службах комерційних банків, в кредитних некомерційних організаціях тощо.

Як правило, для того, щоб грамотно виконувати функції інкасатора, якась особлива вища освіта не потрібна. Влаштуватися на роботу інкасатором цілком можуть люди з середньою освітою, але ті, які при цьому пройшли службу в армії.  Однак перед тим, як стати інкасатором, все одно доведеться пройти спеціальне навчання і отримати ліцензію приватного охоронця.

З початку 2019 року від роботодавців Черкащини надійшло 4 вакансії інкасаторів, з них за сприяння Черкаської обласної служби зайнятості укомплектовано 2 вакансії. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила чотири календарні дні.

У переважній більшості вакансії інкасаторів надходили від Філія – Черкаське обласне управління публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», філія ЧОУ АТ «Ощадбанк» м. Умань та ін.

Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких у поточному році було 10 осіб. На сьогоднішній день на обліку служби зайнятості перебуває 6 таких безробітних.

Заробітна плата інкасатора залежить від досвіду роботи співробітника і специфіки компанії, в якій він працює. Зазвичай вона коливається в межах 9-12 тисяч грн. Часто те, скільки отримує інкасатор, залежить від його обов’язків і кількості організацій, в які слід приїжджати для інкасації, інформує ідділ інформаційної роботи ОЦЗ.

Від admin

Коментарі закриті.