Професія продавця (найбільш поширена серед професій торговельних працівників) — одна з найдавніших і затребуваних професій у світі. Щорічно, компанії з пошуку роботи фіксують найбільшу кількість вакансій саме в сфері продажів та роздрібної торгівлі. Працівнику торгівлі необхідно мати знання з психології поведінки покупця та гарні комунікативні навички, пише Економіка сьогодення.

Здобути профільну освіту у галузі торгівлі на Черкащині можна у вищому професійному училищі, де здійснюєть підготовка фахівців за такими напрямами, як: на базі неповної загальної середньої освіти (9 класів): – продавець продовольчих товарів; на базі повної загальної середньої освіти (11 класів): – продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів.

Спочатку поточного року від роботодавців Черкащини надійшло 2925 вакансії працівників торгівлі, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 2332 вакансії. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила три календарні дні.

У переважній більшості вакансії надходили від  ТОВ «Укравтотехнології», ТОВ «АТБ-маркет», ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «Фора», приватних підприємців Анатолія Гладкого, Тетяни Славної, Аліни Зозулі, Людмили Божко, Павла Мальчика, Олега Хелетія, Людмили Басараб та інших.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становить 5-6 тис. грн, інформує відділ інформаційної роботи ОЦЗ.

 

 

Від admin

Коментарі закриті.