У Черкасах послуги з утримання багатоквартирних будинків надає правонаступник ТОВ «Сантехбудконструкція» – ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість» на підставі укладених договорів, за результатами відкритого конкурсу, де це підприємство перемогло, пише Економіка сьогодення.

Такими є норми Закону України «Про житлово-комунальні послуги». На сьогодні немає жодних юридичних підстав для припинення відповідної діяльності зазначеного управителя. Немає жодних рішень суду щодо розірвання при припинення існуючих договорів.
Згідно з діючими угодами, товариство зобов’язане надавати мешканцям послуги з утримання їх будинків. Тоді як власники квартир мають регулярно сплачувати послуги управителя. Так заступник директора департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради Олександр Мазур прокоментував ситуацію з рішенням суду щодо зупинки вето міського голови на рішення міської ради, яким скасували рішення виконкому про визначення переможцем конкурсу на управителя ТОВ “Сантехбудконструкція”, правонаступником якої є ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість».
За його словами, підставою такого рішення є те, що міська рада вчасно не зібралась і не розглянула питання про подолання вищезазначеного вето, що є порушенням процедури.
 “Водночас суд наголошує, що ухвала в цьому випадку не вирішує питання про правомірність чи неправомірність власне самого розпорядження про вето міського голови на згадане рішення міської ради”, – наголошує Олександр Мазур.

Від admin

Коментарі закриті.