Депутати Черкаської міської ради від «Батьківщини» завжди виступають з ініціативами щодо підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, а відтак неодноразово відстоювали пропозиції про зниження ставок місцевих податків. Про це заявив голова постійної депутатської комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, дерегуляції, бюджету, фінансів, тарифів та регуляторної політики Юрій Тренкін під час засідання комісії, на якій розглянули проекти рішень Черкаської міської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території міста Черкаси» та «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території міста Черкаси». про це пише Економіка сьогодення.

Розгляд цих документів проходив у форматі відкритої дискусії за участю депутатів міської ради, представників фіскальної служби, підприємців та громадськості.

«Минулого року наша фракція партії «Батьківщина» наполягала на зниженні базової ставки єдиного податку. Оскільки переконані, що встановивши високі податки, ми просто «задушимо» малий та середній бізнес у місті, загнавши його «в тінь», – зауважив Юрій Тренкін.

Він переконаний, що при ухваленні таких рішень необхідно об’єктивно оцінювати реальний рівень життя суспільства і можливість підприємцями здійснювати прозору комерційну діяльність, сплачуючи усі належні відрахування.

«Торік ці аргументи нашої фракції були гостро сприйняті опонентами у міській раді. Нам закидали, що бюджет Черкас від такого кроку отримає значні втрати. Та за результатами минулого бюджетного року ми можемо сміливо сказати, що Черкаси не втратили, а навпаки – отримали більше 50 мільйонів гривень податків ніж у 2017 році. Це – на 18,1% більше. Тож, як-то кажуть, факти говорять самі за себе», – сказав Юрій Тренкін.

Він також наголосив, що фракція «Батьківщини» і надалі продовжуватиме відстоювати такий же зважений підхід до оподаткування, оскільки розвиток бізнесу – це розвиток міста.

Від admin

Коментарі закриті.