Сьогодні представники Національного корпусу Черкащини завітали до Черкаської обласної станції переливання крові. Юнаки та дівчата одягнені у білі футболки з емблемою у вигляді серця та написом «Одна кров» прийшли здати кров для людей, яким вкрай необхідна така підтримка, пише Економіка сьогодення.

Таким чином добровольці черкаського Нацкорпусу вирішили відзначити Всесвітній день донора крові та привернути увагу громадян до проблеми донорства.

Разом із однопартійцями до донорської акції долучився і керівник Черкаського Національного корпусу Дмитро Кухарчук. Він розповів, що сьогодні здати кров прийшли близько 20 партійців, які розуміють важливість донорського руху.

«Ми постійно проводимо такі акції. Для цього Національним корпусом навіть започатковано всеукраїнський соціальний проект “Одна кров”. Завдяки такому волонтерському проекту ми допомагаємо людям, життя і здоров’я яких залежить від донорської крові», – розповів Дмитро Кухарчук.

Він наголосив, що потреба у переливанні може з’явитися у кожної людини. Тому всі, кому дозволяє здоров’я, повинні долучатися до подібних заходів.

«Я вважаю, що якщо у людини є можливість допомогти, то це потрібно робити. Запаси крові повинні бути завжди. Тим паче, що в країні іде війна. Та й у мирному житті чимало виникає ситуацій, коли вкрай необхідна донорська кров. Бути потрібним насправді просто. Один із способів – стати донором крові», – зауважив Дмитро Кухарчук.

За один раз добровольці здавали до 450 мл крові.

Гарний приклад, як стати частинкою великої справи, показує голова Черкаського осередку “Одна Кров” Тамара Самойленко. Вона переконує, що бути донором не страшно та не боляче. Натомість дуже необхідно, бо на Черкащині багато людей, які потребують такої допомоги.

«Мета проекту «Одна кров» полягає в тому, щоб популяризувати донорство та власним прикладом засвідчити, що допомагати людям таким чином зовсім нескладно і не страшно. Сьогодні на акцію прийшло багато наших однопартійців. Вони хочуть допомогти людям і здати кров», – розповідає Тамара Самойленко.

Активісти черкаського Національного корпусу здають кров не лише у День донора. Такі акції проводяться постійно.

«У нас є своя база донорів, яка постійно оновлюється. Якщо потрібна конкретна група крові, то ми шукаємо у базі конкретних людей із потрібною групою крові. Телефонуємо їм, дізнаємося, хто з них може в той період здати кров, і запрошуємо на станцію переливання крові», – пояснює Тамара Самойленко.

За інформацією ЧеркасиДОНОР

Від admin

Коментарі закриті.