Нещодавно громадський діяч, директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» Євгеній Глєбов повернувся з міста Ер-Ріяд (Королівство Саудівська Аравія), де він перебував із робочим візитом. Інтернет-видання «Економіка сьогодення» вирішило поцікавитись метою та результатами поїздки, власними спостереженнями та враженнями від країни.

«Так, дійсно днями я мав нагоду перебувати із робочим візитом у місті Ер – Ріяд та взяти участь у важливих зустрічах із потенційними інвесторами. Мета поїздки полягала в тому, аби презентувати товари черкаських виробників інвесторам та сформувати шляхи виходу підприємств на західноазіатські ринки. Як результат було визначено конкретні напрямки двостороннього інвестиційного співробітництва,  механізми заохочення інвестицій шляхом обміну інформацією про інвестиційне середовище у галузі побутової техніки, харчової та меблевої промисловості включаючи правила та регулюючі нормативні акти з питань залучення інвестицій, податкового регулювання.

В рамках візиту я мав нагоду зустрітись та потрапити на аудієнцію до Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Саудівська Аравія – Вахрушева Вадима Володимировича. Зазначу, що пан Вадим докладає значні зусилля в розбудову українського бізнесу в Королівстві Саудівська Аравія, тож переконаний у нашому перспективному співробітництві. Крім цього, в ході розмови проінформував Посла про діяльність громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» та про готовність нашої команди бути саме тією об’єднуючою ланкою між українськими та саудівськими підприємцями.  Впевнений, що українському бізнесу в Саудівській Аравії – бути!

Щодо вражень та спостережень, зазначу, не дивлячись на те, що Саудівська Аравія є дуже багатою країною, в її столиці до сих пір немає системи громадського транспорту і всі пересуваються виключно або на власному автотранспорті, або на таксі. Також, примітним є те, що перед тим, як побудувати будь-яку інфраструктуру – будинки чи торговельні центри необхідно побудувати дорогу. Нажаль, у нас інакше… В нас можна в чистому полі зробити квартал на десятки тисяч жителів, а дорогу до нього не побудувати. Тож, є над чим працювати та брати приклад.

Країна досить специфічна, як і її ринок, але не дивлячись на це, він є занадто цікавий для України та вітчизняного виробника. Тож, запрошую підприємців, які мають бажання вийти зі своїми виробами на західноазіатські ринки в офіс Агенції для обговорення подальшої співпраці».

Від admin

Коментарі закриті.