Середній  розмір заробітної плати у вакансіях на Черкащині становив майже 5,9 тис. грн, пише Економіка сьогодення.

За професійними групами, середній розмір оплати праці у вакансіях для законодавців, вищих державних службовців, керівників становив більше 7,2 тис. грн., для кваліфікованих робітників з інструментом – 6,5 тис. грн., для робітників з обслуговування та експлуатації устаткування і машин – 6,0 тис. грн., для професіоналів – 6,2 тис. грн., для фахівців – 6,6 тис. грн., для технічних службовців – 4,8 тис. грн., для працівників торгівлі та послуг 4,9 тис. грн., кваліфікованих працівників сільського господарства – 5,4 тис. грн., представників найпростіших професій розмір оплати праці становив 4,9 тис. гривень.

Найвищий розмір оплати праці станом на 1 травня  пропонується у вакансіях для командира повітряного судна (літака, вертольота) 28 тис. грн., інженера з автоматизованих систем керування виробництвом 20 тис. грн., інженера-електромеханіка гірничого 20 тис. грн., начальника виробничого відділу 15,4 тис.грн., головного інженера 15 тис. грн., механіка з ремонту транспорту 15 тис.грн., лісоруба  15 тис. грн., фарбувальника (виробництва текстилю) 15 тис. грн,.

З початку 2019 року послугами обласної служби зайнятості скористалися  понад 29,0 тис. безробітних громадян, що на 2,6% менше, ніж за цей період  2018 року. За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід,  29,4%  раніше працювало у  сільському, лісовому та рибному господарстві; 14,3% в оптовій та роздрібній торгівлі; 12,9% у переробній промисловості.

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин; працівники найпростіших професій; працівники торгівлі та послуг; законодавці.

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце спостерігалося у державному управлінні та обороні (59 осіб), а найменше в освіті (4 особи). За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед   законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (40 осіб), а найменше – серед кваліфікованих робітників з інструментом (6 осіб), інформує відділ статистики та прогнозування ОЦЗ..

Відділ статистики та прогнозування ОЦЗ

 

Від admin

Коментарі закриті.