З початку 2019 року роботодавці Черкаської області  проінформували обласну службу зайнятості про наявність  15896 вакансії, пише Економіка сьогодення.

За видами економічної діяльності:  36,3%  вакансій пропонується у сільському господарстві, 17,1% на підприємствах та установах переробної промисловості, 11,6% – в оптовій та роздрібній торгівлі.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, на представників найпростіших професій, на працівників сфери торгівлі та послуг.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається серед робітників з обслуговування та експлуатації обладнання на водіїв автотранспортних засобів, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, дорожніх робітників, токарів, водіїв навантажувача, серед кваліфікованих робітників – на слюсарів-ремонтників, електрогазозварників, швачок, бетонярів, оброблювачів птиці, електромонтерів,  мулярів, малярів тощо.

Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, кухарі, охоронники, продавці-консультанти офіціанти, бармени, молодші медичні сестри, помічники вихователя, перукарі тощо).

Серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства найбільш затребувані робітники на лісокультурних роботах, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, оператори машинного доїння, тваринники, рибалки прибережного лову, плодоовочівники, лісоруби, птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, агрономів, вчителів закладів загальної середньої освіти, економістів, а також сестер медичних.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники службових та виробничих приміщень, вантажники,  укладальники-пакувальники, контролери енергонагляду.

Станом на 1 травня 2019 року у базі даних обласної зайнятості налічувалося 1330 вакансій. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 596 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел, інформує відділ статистики та прогнозування ОЦЗ.

Від admin

Коментарі закриті.