Сьогодні виконком  затвердив порядок погашення боргів за електроенергію Службам утримання будинків, яка виникла внаслідок стрімкого підвищення вартості світла, пише Економіка сьогодення. 

Як розповіла заступник міського голови Людмила Бордунос, з червня минулого року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України позбавило органи місцевого самоврядування повноважень щодо встановлення  тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

Як наслідок – Придніпровська та Соснівська Служби утримання будинків опинились у заручниках  такої ситуації працюючи собі у збиток.

Аби уникнути комунального колапсу в Черкасах, з міського бюджету на компенсацію відповідної різниці за електроенергію, яка утворилась  з червня минулого року і донині,  було виділено 3,5 млн. грн.

Тоді як сьогодні виконком своїм рішенням затвердив порядок, так би мовити, освоєння цих коштів. Зокрема, він передбачає процедуру опрацювання відповідних документів департаментами житлово-комунального комплексу та фінансової політики Черкаської міської ради. А також – внесення змін до фінансового плану, інформує прес-служба Черкаської міської ради.

 

Від admin

Коментарі закриті.