У Шполянській районній поліклініці встановили сучасні кондиціонери. Їх закупили у кількості 5 штук за бюджетні кошти  Шполянської міської об’єднаної громади, пише Економіка сьогодення.

Новими кондиціонерами облаштували   найбільш жаркі кімнати поліклінічного приміщення, а саме, кабінети — для щеплень, лабораторної діагностики, маніпуляційному та два кабінети лікарського прийому.

Крім того, в амбулаторіях Шполянщини встановили бактерицидні рециркулятори, Шполянській – 5 та Лебединській – 1. Цей пристрій знаходить широке застосування для знезараження повітря в медичних, дитячих і офісних приміщеннях, особливо під час підвищення порога вірусних захворювань. Його використання  дозволяє знизити ризик зараження повітряно-крапельним шляхом в місцях скупчення груп людей.

У процесі децентралізації Шполянський ЦПМСД перейшов на баланс об’єднаної громади.  Як бачимо, первинна ланка охорони здоров’я Шполянщини стає більш самостійною і самодостатньою. Після проведення реорганізації  закладу  шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство, всі оперативні функції передано керівництву Центру первинної медико-санітарної допомоги.  А  місцева ж влада ОТГ відтепер сумлінно відповідає за утримання та оснащення закладу, як розпорядник бюджетних коштів.

Від admin

Коментарі закриті.